woensdag 4 april 2012

Verras je familie bij het paasontbijt!

Is er in jullie familie ook zo'n strijd om wie er met het leukste/lekkerste hapje aan komt bij het paasontbijt? In mijn familie in ieder geval wel! Elk jaar komen de meest verassende hapjes op tafel. En DIT jaar ga JIJ absoluut winnen met deze schattige paaskuikentjes.

Klik verder voor het recept.

Voor de marshmallows
  • Poedersuiker

  • 160 ml water

  • 3 gelatine blaadjes

  • 220 gram kristalsuiker

  • 225 ml glucosestroop

  • snufje zout

  • 5 ml vanille extract


  • Voor de decoratie
  • 180 gram witte chocolade

  • gele kleurstof

  • 20 gram kristalsuiker

  • blauwe sprinkles

  • 65 gram poedersuiker

  • 15 ml melk

  • 15 ml glucosestroop

  • oranje kleurstof

  • kuiken koekjesvorm


  • Vet een bakblik in en bestuif deze met poedersuiker. Giet 80 ml van het water in een kom. Leg hier de gelatinebladen in en laat het voor 10 minuten staan totdat de gelatine zacht is. Giet in een pan de het resterende water, samen met de kristalsuiker, glucosestroop en het zout en verwarm het op middelhoog vuur. Laat het mengsel verwarmen tot ongeveer 120 graden. Check het met een snoepthermometer. Zorg dat het mengsel niet gaat kristalliseren aan de randen van de pan. Voeg de hete siroop toe aan de kom met de gelatinebladen en het water en mix het op lage snelheid met de mixer. Als de siroop opgenomen is aan de gelatine, voeg dan de vanille toe en verhoog de snelheid tot medium. Klop het mengsel voor 8 minuten, als het goed is moet het mengsel steeds witter, dikker en kleveriger worden.



    Spatel het mengsel in het bakblik bestuif met poedersuiker. Verdeel het gelijkmatig over het bakblik, zodat alle hoekjes goed gevuld zijn. Zet het bakblik voor minstens 1 uur in de koelkast tot het stevig en koel wordt. Snijd langs de rand van bakblik om zo de marshmallow los te maken. Leg de marshmallow op een vel bakpapier. Dompel de koekjesvorm even in wat water en snijd de kuikentjes uit de marshmallow. Maak de koekjesvorm elke keer nat wanneer je weer een kuikentje uit snijd.

    Smelt de witte chocolade in een glas in de magnetron, maar laat de chocolade niet te warm worden. Roer de gele kleurstof erdoor heen. Pak een marshmallow kuiken op met een vorm en dompel deze in de gele chocolade. Zorg dat de marshmallow volledig bedekt is met het gele mengsel. Meng de kristalsuiker met enkele drupjes gele kleurstof, zodat ook deze geel is. Strooi wat gele suiker over de marsmallows zodra deze bedekt zijn met de chocolade. Druk een blauwe sprinkel als oog in de marshmallow nu de chocolade nog nat is. Laat de marshmallows drogen.

    Zeef de poedersuiker in een kleine kom en voeg de melk en glucosestroop toe. Roer tot het allemaal goed is opgenomen. Voeg dan de oranje kleurstof toe en roer het nogmaals goed door. Als het glazuur te stijf is, voeg dan iets meer melk toe. Als het te dun is, voeg dan een beetje poedersuiker toe. Giet het glazuur in een spuitzak met een klein spuitmondje. Spuit een klein snaveltje op het kuikentje en een kleur de voetjes oranje. Laat het glazuur goed drogen.

    Bron: culy.nl

    2 opmerkingen: